top of page

De haartransplantatie reisgids: Hoe voor te bereiden op een haartransplant in het buitenland?


Haartransplantatie in het buitenland reisgids.

Uw behandeling starten of meer informatie? Zie onze haartransplantatie diensten!

Fijn dat u heeft gekozen voor Mediqle! We begrijpen dat u vol enthousiasme streeft naar de resultaten van uw haartransplantatie. Om de ervaring zo aangenaam, probleemloos en makkelijk mogelijk te maken is het verstandig uzelf goed voor te bereiden op de behandeling. In dit blog vertellen we u hoe u dit kunt doen, lets go!


Hoe bereid ik mijzelf voor op de haartransplantatie?


Het plannen van een haartransplantatie in het buitenland.

Doe de nodige informatie op


Het is altijd fijn om vooraf te weten wat er precies gaat gebeuren en hoe een behandeling eruit gaat zien. Om erachter te komen wat u staat te wachten en welke methode voor u het meest geschikt is, kunt u onze FUT, FUE, DHI of PRP blogs lezen. Mocht u niet weten welke methode het meest geschikt is voor u, dan kunt u altijd contact opnemen met Mediqle voor vrijblijvend specialistisch advies (hiervoor dient u uw vraag te stellen en foto's op te sturen van uw haar), vervolgens krijgt u persoonlijk advies en is het zelfs mogelijk een gratis videogesprek met de betreffende arts in te plannen. Heeft u al een behandeling gepland? Dan is het handig naast deze blog alvast ook de volgende blogs door te nemen: pre en post operatieve informatie, veel gestelde vragen en andere relevante blogs.


Wat wel en wat niet te doen voor uw behandeling?


Zie hiervoor onze pre en post operatieve informatie gids. Hierin staat in detail uitgelegd wat u wel en juist niet moet doen voor en na uw behandeling.


Neem tijd vrij


Ondanks dat de dagelijkse routines weer snel opgepakt kunnen worden, dient u rekening te houden met het langzaam opgang komen van de bezigheden en eventuele obstakels die voort kunnen komen na de haartransplantatie. Daarom raden we het aan om minimaal een week vrij in te plannen na uw behandeling zodat u zich volop kunt focussen op uw herstel.


Controleer of je een visum of vaccinaties nodig hebt


In sommige landen heeft u een visum nodig om het land binnen te komen. Controleer vooraf of dit nodig is om zo niet voor verassingen te komen staan, u kunt het ook vragen aan uw Mediqle zorgcoach (visum check)! Tevens is het verstandig bij het reizen naar bepaalde landen uzelf te laten vaccineren, zie hiervoor de websites van uw lokale zorgverlener of overheid websites. Ook kan het voorkomen dat het op het moment minder veilig is om te reizen, zie hiervoor het reisadvies van de overheid website.


Wat moet ik meenemen?


Nu alles is geregeld is het tijd om uw koffer in te pakken, wat neem ik mee? Ook hier helpt mediqle u mee, dus streep ze maar één voor één af!


Wat mee te nemen voor een haartransplantatie in het buitenland.

Persoonlijke documenten en ticket


Wellicht het belangrijkste zijn uw persoonlijke documenten en vliegticket, want zonder kunt u uw reis niet voortzetten. Belangrijke documenten zijn, paspoort, identiteitskaart, visum en vliegticket. Tegenwoordig zijn er ook digitale versies beschikbaar van visums en vliegtickets, vaak in de vorm van een pdf, toch is het handig deze uit te printen om onvoorziene omstandigheden te voorkomen.


Belangrijke en relevante medische documenten


Uw medische documenten en informatie kunnen een belangrijke rol spelen in uw behandeling. U kunt hierbij denken aan allergieën, chronische ziektes etc. Als het goed is heeft u deze informatie al verstrekt aan de betreffende arts/kliniek. Toch is het handig deze documenten bij u te hebben in het geval deze goed van pas kunnen komen.


Met sommige medicijnen kunt u niet reizen naar andere landen, hiervoor dient u vooraf een medische verklaring aan te vragen, contacteer hiervoor uw apotheek, huisarts of zorgverlener. Zorg dat u deze uitgeprint meeneemt.


Comfortabele kleding


Vergeet niet comfortabele kleding in te pakken! Het kan een lange dag worden, het is dan ook wel fijn om het uzelf zo comfortabel mogelijk te maken. Overigens raden wij u aan meerdere shirt of blouses met knoopjes mee te nemen en te dragen voor en na de behandeling zodat u het kledingstuk niet over uw hoofd hoeft te trekken.


Nood situatie? (contact gegevens contactpersoon)


Het is altijd verstandig een document bij u te dragen waarin belangrijke informatie vermeld staat. Hierbij kunt u denken aan telefoonnummers en adressen van contactpersonen in het geval er wat mis gaat of belangrijke medische documenten wanneer uzelf niet in staat bent de betreffende informatie te verstrekken.


Enkel handbagage? (lege flesjes)


Indien u enkel handbagage meeneemt dan is het verstandig rekening te houden dat u vaak niet meer dan 1 liter mag meenemen verdeelt over verpakkingen van niet meer dan 100ml per stuk. Bij sommige klinieken krijgt u speciale shampoos en verzorgingsproducten mee in verpakkingen groter dan 100ml, hiervoor is het dus handig deze te verdelen over kleinere flesjes.


Bankpas/creditcard en contant geld


Het is vaak niet fijn, praktisch en veilig om al uw geld contant bij u te hebben. Daarom raden wij aan een bankpas of credit card mee te nemen. Ook is het verstandig een bepaalde hoeveelheid beschikbaar te hebben in contant geld, bijvoorbeeld in het geval u geld nodig hebt en nergens kan betalen met uw bankpas of credit card.


Telefoon en powerbank


In dit tijdperk is bijna alles digitaal te regelen en is een telefoon bijna niet meer weg te denken. Denk maar is aan wanneer u verdwaald bent, ergens wat wilt eten of iets leuks zoekt om te doen, u pakt meteen uw telefoon erbij! Ook is het handig een powerbank bij de hand te hebben in het geval u intensief gebruik gaat maken van uw telefoon en het geen volle dag mee kan gaan.Wat kan ik verwachten van mijn haartransplantatie reis?


Uw reis begint! U vertrekt van het vliegveld, eenmaal aangekomen in de betreffende land wordt u opgehaald door de transfer op de vooraf afgesproken locatie (indien dit inbegrepen is in het pakket) het is daarom ook handig de ontmoetingsplek op een briefje te schrijven. Uw transfer brengt u of direct naar uw hotel of eerst naar de kliniek voor een korte consult, dit verschilt. Vaak vind de volgende of de tweede ochtend de behandeling plaats, uw transfer haalt u op en brengt u naar het kliniek/ziekenhuis. Na een korte consult en de benodigde medische tests vind uw behandeling plaats onder lokale verdoving. Vaak voelt u niet veel van de behandeling zelf, de verdoving spuit kan lichtjes branden en na de haartransplantatie kan er pijn worden ervaren, neem hiervoor de voorgeschreven pijnstillers.


Zie: FUT, FUE, DHI of PRP voor hoe uw behandeling precies verloopt en zie: Pre en post operatieve informatie voor een overzichtelijke tijdlijn van uw reis en overige handige informatie voor en na uw behandeling!


Wat te doen na een haartransplantatie?


Uw behandeling is klaar! U heeft de benodigde informatie over de nazorg gekregen van de kliniek en bent afgezet bij uw hotel. De volgende dag wordt u weer op een afgesproken tijdstip opgehaald bij uw hotel en naar de kliniek gebracht voor een postoperatieve checkup, na de checkup wordt u weer afgezet bij uw hotel of direct afgezet bij het vliegveld afhankelijk van hoe uw reis is ingepland. Nadat uw weer thuis bent gaat u door met de nazorg. Ook nu staat u er niet alleen voor, wij staan nog altijd klaar om u te helpen, indien u vragen heeft kunt u uw mediqle zorgcoach contacteren of direct uw kliniek contacteren. We horen achteraf graag hoe u het ervaren heeft!


Dokter geeft advies voor het reizen voor een haartransplantatie in het buitenland.

Wilt u de juiste stap zetten richting uw haartransplantatie, uw zorgcoach van Mediqle helpt u op weg. Ontzorgt, goed geregeld en geheeld gratis van begin tot eind!


Bij Mediqle werken wij samen met de beste chirurgen/klinieken die gebruik maken van de meest geavanceerde technieken, in zowel binnen- als buitenland. Ook heeft u via ons een laagste prijs garantie. Zo bent u ervan verzekerd dat u het mooiste resultaat krijgt tegen de laagste prijs. De Mediqle dienstverlening is overigens voor u compleet GRATIS van begin tot eind voor gecontracteerde klinieken en ziekenhuizen.


Wilt u meer informatie over haartransplantaties, de voor- en nadelen van alle behandelingen, hoe u uw zorgreis kunt starten en hoe u geld kunt besparen met onze handige tips? Zie onze haartransplantatie diensten!, en wellicht kunnen we ook u van dienst zijn!#Mediqle

Haartransplantatie reisgids van de beste haartranspantatie kliniek in het buitenland

bottom of page