top of page
  • Writer's pictureDr. Mediqle

Wat is een FUE haartransplantatie? De voor- en nadelen van de FUE haartransplantatie uitgelegd.


Man met haaruitval die een FUE-haartransplantatieprocedure ondergaat in Turkije.

Er zijn tegenwoordig vele soorten haartransplantaties en varianten hiervan. Een ieder methode met zijn eigen werkwijze, voor- en nadelen, en kostenplaatje. Dit kan voor veel verwarring zorgen want daarbovenop komt er bij dat geen persoon hetzelfde is. Dus wat voor de een, een goede aanpak is, is voor de ander minder geschikt. Daarom doelen wij van Mediqle u met dit blog te informeren over de ''ins and outs'' van de FUE methode.

U kunt ook onze FUT VS. FUE VS. DHI blog bekijken. Hierin vergelijken wij de verschillende haartransplantatie methodes in een samengevat overzicht.


Uw behandeling starten of meer informatie? Zie onze haartransplantatie diensten!Wat is een haartransplantatie / haarimplantatie?


Om de FUE behandeling beter te begrijpen is het handig om te beginnen met wat een haartransplantatie inhoud.


Bij een haartransplantatie worden grafts oftewel stukjes levend weefsel met gezonde haarzakken geëxtraheerd uit het huid van een donorgebied en vervolgens geïmplanteerd in het ontvangstgebied. Dit houdt in dat u uw eigen donor bent. Wanneer de overgeplaatste grafts zijn hersteld kunnen ze haren produceren op het ontvangstgebied, hierdoor kunnen kale plekken weer worden opgevuld met haar.Wat is een FUE haartransplantatie?


De Follicular Unit Extraction methode is een haartransplantatie methode waarbij grafts individueel uit een donorgebied worden geëxtraheerd en naar het ontvangstgebied worden getransplanteerd. Alhoewel het een behandeling is die veel expertise vereist is het principe erachter verrassend simpel.


Via de FUE methode kan een groot oppervlak worden opgevuld en houdt u er geen tot zeer minimale littekens aan over in het donorgebied (groot voordeel t.o.v. de FUT methode). Het is hierdoor ook de meest populaire haartransplantatie behandeling. Een behandeling duurt ongeveer 2-8 uur, en er kunnen per behandeling tot maximaal 3500-4000 grafts worden geoogst, maar dit hangt sterk af van de dichtheid en kwaliteit van de haren in het donor gebied van de patiënt.


FUE haartransplantatie techniek uitgelegd. Alle stappen in het FUE-haartransplantatieproces geïllustreerd.


Hoe verloopt een FUE behandeling?

De FUE methode kan worden onderverdeeld in drie stappen.


Stap 1: Extractie

Stap 1 van FUE haartransplantatie: Folliculaire unit-extractie uit donor gebied met afgerond mesinstrument.

Eerst wordt het hoofdhuid verdoofd met een verdovende crème en vervolgens worden grafts uit het donor gebied één voor één geëxtraheerd met behulp van een instrument welke kleine puncties maakt om de haarzakken heen (diameter van 0,6-1mm). Nadat de puncties zijn gemaakt worden de grafts verzameld uit het donor gebied.

Stap 2: Voorbereiding

Direct na de extractie worden de verzamelde grafts gepreserveerd met een specifieke plasma oplossing welke de vitaliteit van de grafts verzekerd. De grafts worden vervolgens onder een microscoop bekeken en gesorteerd, waarna ze weer worden gepreserveerd totdat de implantatie kan beginnen. Ondertussen wordt het afgetekende ontvangstgebied voorbehandeld met micro incisies (kanalen) waar vervolgens de grafts in geïmplanteerd kunnen worden.

Stap 2 en 3 van FUE haartransplantatie: Extractie van de grafts en voorbehandeling van de grafts voor de FUE haartransplantatie procedure.
Left: Extraction of the grafts Right: Pretreatment of the grafts


Stap 3: Implantatie

Stap 4 van FUE haartransplantatie: Implantatie van graft in het ontvangstgebied.

De grafts worden één voor één in de gemaakt openingen geplaats waarbij het een kunst is de grafts in de juiste hoek en diepte te plaatsen. Nadat alle grafts zijn geplaatst is de behandeling klaar en ligt de focus op de nazorg, dit is immers minimaal net zo belangrijk!
De voor- en nadelen van de FUE haartransplantatie


Voordelen van de FUE methode

  • Niet tot zeer slecht zichtbare littekens

  • Geschikt voor mensen die kort haar hebben

  • Sneller herstel t.o.v. FUT (ongeveer 1 week)

  • Groter oppervlak opvullen t.o.v. DHI


Nadelen van de FUE methode

  • Het is duurder dan de FUT-methode

  • Het is tijdrovend

  • Haardichtheid donorgebied neemt afVoor wie is de FUE methode geschikt?


De FUE methode is het meest geschikt voor personen met relatief veel haarverlies en die geen litteken willen op hun achterhoofd (zoals het geval bij de FUT methode). Deze methode is geschikt voor het opvullen van grote oppervlaktes, hierdoor kan het worden gebruikt om, de haarlijn aan te passen, inhammen en/of kruin gedeelte op te vullen.Welke varianten van de FUE methoden zijn er?


Bij uw zoektocht naar haartransplantaties kunnen de vele luxe FUE termen vaak voor verwarring zorgen. Mediqle is er om de boel op te helderen en leggen we in het kort uit wat deze varianten van de FUE behandeling inhouden


FUE Saffier

Sapphire FUE: Haartransplantatie-instrument met mes van saffier.

De FUE Sapphire techniek is niet zozeer een andere techniek, maar de naam verwijst naar het materiaal waarvan het blad van het snij-instrument (voor het openen van de kanalen) is gemaakt. Meestal is deze gemaakt van metaal, en zoals de naam al aangeeft is deze bij de saffiermethode gemaakt van saffier, een kristal met een zeer hoge hardheid waardoor het nog scherper kan zijn. Het handelsmerk van deze methode is dat er kleinere kanalen kunnen worden gemaakt voor meer haardichtheid met minder weefselbeschadiging voor een sneller herstel.
FUE-CT


De CT in FUE-CT staat voor Circulatory Treatment. De FUE-CT werkwijze is eigenlijk precies hetzelfde als de FUE methode alleen onderscheid deze methode zich doordat het de nadruk legt op een op maat gemaakte aanpak. Het principe erachter is dat ieder persoon uniek is en dat ieder haartransplantatie ook op een ander manier benaderd dient te worden. Zo houden ze rekening met het aantal haarzakken per graft, welke ziektes u heeft en hoe dit uw behandeling kan beïnvloeden, de diepte van de implantatie voor een betere doorbloeding en nog meer gepersonaliseerde factoren. Het idee is dat hierdoor een beter resultaat kan worden behaald met een sneller herstel. De FUE-CT methode gaat overigens vaak gepaard met een CT na-kuur, waarbij er supplementen gebruikt worden welke als doel hebben doorbloeding te stimuleren en de haarzakken voeden. Tenslotte is deze methode vaak ook duurder dan een normale FUE behandeling.


Als er geen -CT bij de FUE behandeling staat betekend dit overigens niet dat deze behandeling slechter is, dit hangt voornamelijk van de kliniek af. Vaak is de werkwijze in goede klinieken zo dat de in CT genoemde stappen al standaard in de behandeling zijn opgenomen zonder dat ze het een FUE-CT behandeling noemen. Dus het is ook een beetje marketing.
Geautomatiseerde haartransplantatie methodes ARTAS en Neograft


Vandaag de dag zijn er ook geautomatiseerde en zelfs gerobotiseerde oplossingen beschikbaar voor haartransplantaties. Twee voorbeelden zijn ARTAS en Neograft.


ARTAS Robotic Hair Resoration-techniek voor haartransplantatie en haarherstelchirurgie FUE in Istanbul, Turkije.

ARTAS is een volledig gerobotiseerde haartransplantatie methode welke met behulp van 3d modeling en artificial intelligence de FUE methode toepast. Bij de extractie meet de robot aan de hand van sensoren precies waar het de geschikte grafts kan oogsten en hoe diep de punctie moet zijn. De nieuwe generatie ARTAS robot kunnen ook de haren implanteren. Nadat de haren zijn geoogst, behandeld en klaar zijn voor implantatie meet de robot aan de hand van algoritmes precies waar en hoe de grafts geïmplanteerd moeten worden om een zo natuurlijk mogelijke haarlijn te creëren. De ARTAS methode wordt vaak gebruikt voor alleen de extractie, doordat alleen de nieuwere ARTAS machines ook kunnen implanteren. Het is overigens een nieuwe methode die nog moet winnen aan populariteit, vandaar dat het ook niet vaak wordt toegepast.

Klik hier voor meer informatie over ARTAS
NeoGraft geautomatiseerde haartransplantatietechniek in Istanboel, Turkije

Bij de NeoGraft methode wordt er een handheld apparaat gebruikt waarmee de FUE methode wordt toegepast. Met de NeoGraft apparaat kan een chirurg de puncties maken en tegelijkertijd de grafts verzamelen. De haren kunnen vervolgens worden geïmplanteerd volgens de ‘’NeoGraft ‘’no touch’’ follicle implantation’’. Hierbij worden er met de NeoGraft apparaat eerst incisies waarna een chirurg geautomatiseerd grafts in deze incisies kan ‘’schieten’’. Het voornaamste voordeel van deze methode is dat het tijdbesparend werkt.

Klik hier voor meer informatie over Neograft
Wilt u de juiste stap zetten richting uw haartransplantatie, uw zorgcoach van Mediqle helpt u op weg. Ontzorgt, goed geregeld en geheeld gratis van begin tot eind!


Bij Mediqle werken wij samen met de beste chirurgen/klinieken die gebruik maken van de meest geavanceerde technieken, in zowel binnen- als buitenland. Ook heeft u via ons een laagste prijs garantie. Zo bent u ervan verzekerd dat u het mooiste resultaat krijgt tegen de laagste prijs. De Mediqle dienstverlening is overigens voor u compleet GRATIS van begin tot eind voor gecontracteerde klinieken en ziekenhuizen.


Wilt u meer informatie over haartransplantaties, de voor- en nadelen van alle behandelingen, hoe u uw zorgreis kunt starten en hoe u geld kunt besparen met onze handige tips? Zie onze haartransplantatie diensten!, en wellicht kunnen we ook u van dienst zijn!#Mediqle

Kliniek dat betaalbare FUE haartransplantaties aanbiedt in Istanbul Turkije.

bottom of page