top of page

FUE VS. DHI VS. FUT (VS. PRP) wat is het verschil en welke methode is het meest geschikt voor u?


Man die overweegt om een FUE of DHI haartransplantatie te ondergaan.

FUE VS. DHI VS. FUT


Als u een haartransplantatie overweegt dan is er een grote kans dat u verschillende methodes bent tegengekomen en niet precies weet welke methode voor jou geschikt is. In dit blog gaan we het hebben over de voornaamste methodes en ze met elkaar vergelijken zodat we u kunnen helpen met uw besluit.


De drie voornaamste haartransplantatie technieken zijn de FUT, FUE, en DHI methodes. Hieronder vertellen we precies wat de voor- en nadelen zijn van iedere methode en voor wie deze methode het meest geschikt is.


Uw behandeling starten of meer informatie? Zie onze haartransplantatie diensten!FUT - Folliculaire Unit Transplant


Alle stappen van de FUT haartransplantatie werkwijze geïllustreerd.

Voorheen werd vooral de FUT methode gebruik wat staat voor Follicular Unit Transplant. Bij de FUT methode wordt er uit het donor gebied (het achterhoofd) een geschikt stuk weefsel geselecteerd en verwijderd in de vorm van een lange dunne strip. Vervolgens wordt deze stuk weefsel onderverdeeld in kleine units waarna deze units kunnen worden geïmplanteerd in het ontvangstgebied. Het voornaamste voordeel van deze methode is dat het relatief goedkoop is, de extractie snel is en er via deze methode de meeste grafts gewonnen kunnen worden (tot wel meer dan 5000). Hierdoor is de FUT methode zeer geschikt voor het behandelen van een groot oppervlak. Een groot nadeel is dat bij FUT methode de patiënt er een lange horizontale streep als litteken aan overhoudt, wat overigens geen probleem hoeft te zijn als er lang haar gedragen wordt.


Voordelen

 • Het is goedkoper

 • Haardichtheid neemt niet af in het donorgebied

 • Het oogsten van de grafts gaat sneller

 • Via deze methode kunnen de meeste haarzakken worden geoogst

Nadelen

 • Een lang en zichtbaar litteken in het donorgebied

 • De herstelperiode is lang (10-14 dagen)

Zie onze FUT blog voor meer informatie over de FUT methode!


FUE - Follicular Unit Extraction


Alle stappen van de FUE haartransplantatie werkwijze geïllustreerd.

Echter hebben medische ontwikkelingen vandaag de dag geleid tot een populaire en minder invasieve ingreep genaamd de Follicular Unit Extraction. Hierbij wordt er uit het donorgebied een voor een Grafts (een klein stuk weefsel met 1-4 haarzakjes) geëxtraheerd met behulp van een instrument welke kleine puncties maakt met een diameter van 0,6 en 1mm. De verzamelde grafts worden voorbereid met behulp van een plasma oplossing en gesorteerd voordat de implantatie plaatsvindt. Vervolgens vindt de implantatie plaats, hiervoor wordt er m.b.v. incisies kleine kanalen geopend in een zo natuurlijk mogelijk patroon in het ontvangstgebied voordat de grafts worden geïmplanteerd. Het resultaat is een vaak natuurlijke ogende haarlijn met niet tot vrijwel niet zichtbare littekens in het donorgebied.


Voordelen

 • Vrijwel geen zichtbare littekens

 • Geschikt voor mensen die kort haar willen

 • Sneller herstel t.o.v. FUT (ongeveer 1 week)

 • Groter oppervlak opvullen t.o.v. DHI

Nadelen

 • Het is duurder dan de FUT-methode

 • Het is tijdrovend

Zie onze FUE blog voor meer informatie over de FUE methode!


DHI - Direct Hair Implant


Alle stappen van de DHI haartransplantatie werkwijze geïllustreerd

Er is nog een derde en nieuwere methode genaamd DHI. De DHI methode is erg vergelijkbaar met de FUE methode. Net als bij de FUE methode gebeurt de extractie volgens een Follicular Unit Extraction. Echter zijn er wel een aantal verschillen in de manier waarop de Grafts worden geïmplanteerd. Na de extractie worden de haren namelijk direct geïmplanteerd in het ontvangstgebied met een uniek en gepatenteerde implantatie pen genaamd een Choi Implanter Pen. Hierbij hoeven er geen kanalen geopend te worden op het ontvangstgebied. De incisie en implantatie van de graft gebeurt namelijk tegelijkertijd. Hierdoor is deze methode het minst invasief, en kan de hoek en diepte van de graft beter bepaald worden.


Zie onze DHI blog voor meer informatie over de DHI methode!


De voor- en nadelen zijn erg vergelijkbaar met de FUE methode, onderscheid zit hem in:


Voordelen

 • Meer haardichtheid mogelijk dan FUE (45-60 Grafts per cm² vs 80-90 Grafts cm²)

 • Sneller herstel | Minst invasieve methode

 • Meer controle over de hoek en diepte van implantatie

 • De mogelijkheid voor een haartransplantatie te zonder de haren te scheren


Nadelen

 • Vaak is deze methode het duurst

 • Geschikt voor een kleiner oppervlak t.o.v. FUEBONUS: PRP - Platelets Rich Plasma behandelingDe samenstelling van bloed uitgelegd voor PRP haartherapie.

Tegenwoordig is er een alternatieve en minder invasieve behandelmethode welke toeneemt in populariteit. Bij de PRP-methode wordt er Platelet-Rich Plasma oftewel bloedplaatjes-rijk plasma uit het bloed gewonnen en vervolgens geïnjecteerd in de hoofdhuid. Bloedplaatjes-rijk plasma bevat een hoge concentratie aan groeifactoren en proteïnes welke herstel stimuleren. Dit heeft vaak als gevolg dat de haardichtheid toeneemt, en de haren gezonder en dikker terug groeien. Hierdoor is het een geschikte methode tegen haaruitval en om uw haar te voeden.


Dit is veruit de goedkoopste methode en er is vrijwel geen herstelperiode, hierdoor bent u niet beperkt in uw activiteiten. Het resultaat is echter niet direct zichtbaar en zijn er vaak meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.


Zie onze PRP blog voor meer informatie over de PRP behandeling!


Wat is de beste methode?


Helaas is er geen methode die voor iedereen het meest geschikt is. De keuze hangt namelijk af van verschillende factoren, want ieder methode blinkt uit in zijn eigen aspect en geen patiënt is hetzelfde. De FUT methode is het goedkoopst en wordt vaak toegepast bij patiënten die lang haar hebben en een groot oppervlak willen opvullen. De FUE methode is goed geschikt voor patiënten met kort haar en die een groot oppervlakte willen opvullen. Doorgaans wordt deze methode vaak toegepast aan mensen met veel haaruitval en ouderen. De DHI methode daarentegen is zeer geschikt om de haardichtheid te vergroten en voor het opvullen van kleinere oppervlaktes, hierdoor wordt het ook vaker toegepast bij jongere patiënten. Tenslotte is er nog altijd de PRP behandeling, deze methode vertoont echter geen direct zichtbaar effect en is vooral geschikt tegen haaruitval en het hebben van dichter, dikker, en gezonder haar op den lange duur.


Om erachter te komen hoe u het beste geholpen kunt worden en er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt, is een specialist het meest gekwalificeerd u hierbij te helpen. Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt kan een specialist u het beste helpen bij welke methode het beste past bij uw specifieke situatie.


Klik hier voor een gratis haaranalyse en offerte!


Hierbij vragen wij u een vragenlijst in te vullen en foto’s van uw haar naar ons toe te sturen. Vervolgens adviseert een specialist u precies welke methode het meest geschikt is voor uw situatie, hoeveel grafts u waarschijnlijk nodig heeft en wat het ongeveer gaat kosten.Wilt u de juiste stap zetten richting uw haartransplantatie, uw zorgcoach van Mediqle helpt u op weg. Ontzorgt, goed geregeld en geheeld gratis van begin tot eind!


Bij Mediqle werken wij samen met de beste chirurgen/klinieken die gebruik maken van d helpt u op weg. Ontzorgt, goed geregeld en geheeld gratis van begin tot eind! via ons een laagste prijs garantie. Zo bent u ervan verzekerd dat u het mooiste resultaat krijgt tegen de laagste prijs. De Mediqle dienstverlening is overigens voor u compleet GRATIS van begin tot eind voor gecontracteerde klinieken en ziekenhuizen.


Wilt u meer informatie over haartransplantaties, de voor- en nadelen van alle behandelingen, hoe u uw zorgreis kunt starten en hoe u geld kunt besparen met onze handige tips? Zie onze haartransplantatie diensten!, en wellicht kunnen we ook u van dienst zijn!#Mediqle

Mediqle - haartransplantatietechnieken in het buitenland uitgelegd.

Bla bla bla 

Therapeutic Areas

 • Cardiology

 • Bariatic/Obesity treatments

 • Oncology/Cancer treatments

 • Other medical procedures

bottom of page