top of page
  • Writer's pictureDr. Mediqle

Haartransplantatie zonder scheren? De voor- en nadelen van de DHI haartransplantatie uitgelegd.


Man met haaruitval die een DHI haartransplantatieprocedure ondergaat in Turkije.

Er zijn tegenwoordig vele soorten haartransplantaties en varianten hiervan. Een ieder methode met zijn eigen werkwijze, voor- en nadelen, en kostenplaatje. Dit kan voor veel verwarring zorgen want daarbovenop komt er bij dat geen persoon hetzelfde is. Dus wat voor de een, een goede aanpak is, is voor de ander minder geschikt. Daarom doelen wij van Mediqle u met dit blog te informeren over de ''ins and outs'' van de DHI methode. #DHI#DHIbehandeling#DirectHairImplant

U kunt ook onze FUT VS. FUE VS. DHI blog bekijken. Hierin vergelijken wij de verschillende methodes in een samengevat overzicht.


Uw behandeling starten of meer informatie? Zie onze haartransplantatie diensten!

Wat is een haartransplantatie / haarimplantatie?


Om de DHI behandeling beter te begrijpen is het handig om te beginnen met wat een haartransplantatie inhoud.


Bij een haartransplantatie worden grafts oftewel stukjes levend weefsel met 1-4 gezonde haarzakken geëxtraheerd uit het huid van een donorgebied en vervolgens geïmplanteerd in het ontvangstgebied. Dit houdt in dat u uw eigen donor bent. Wanneer de overgeplaatste grafts zijn hersteld kunnen ze haren produceren op het ontvangstgebied, hierdoor worden kale plekken weer opgevuld met haar.Wat is een DHI haartransplantatie?


De Direct Hair Implant methode is een haartransplantatie methode waarbij grafts individueel uit het donorgebied worden geëxtraheerd en vervolgens direct worden geïmplanteerd in het ontvangstgebied met een Choi Implanter Pen (zonder vooraf kanalen te openen). Alhoewel het een behandeling is die veel expertise vereist is het principe erachter verrassend simpel.


De DHI methode is een van de nieuwste methodes in de haartransplantatie wereld. Net als de FUE behandeling worden grafts individueel geëxtraheerd uit het donor gebied en vervolgens geïmplanteerd in het ontvangstgebied. Het eerste gedeelte van beiden behandelingen verloopt via een FUE methode (individuele extractie van grafts). Waar deze twee methodes voornamelijk in verschillen is de manier waarop de grafts worden geïmplanteerd. In tegendeel tot de FUE methode worden de haren bij de DHI methode na de extractie nagenoeg direct geïmplanteerd met een specialistische gepatenteerd instrument genaamd een Choi Implanter Pen. Het idee hierachter is dat door gebruik te maken van een Choi Implanter Pen de haren geïmplanteerd kunnen worden zonder vooraf een kanalen te openen, dit maakt deze methode minder invasief en helpt het bij het genezingsproces. Ook kan via deze methode de hoek en diepte van de haar beter bepaald worden en kan een grotere dichtheid worden verkregen t.o.v. een FUE methode. Een nadeel is dat deze methode minder geschikt is om grotere oppervlaktes op te vullen. Hierdoor wordt deze methode vaker toegepast bij de wat jongere patiënten met minder haarverlies.


DHI haartransplantatie techniek uitgelegd. Alle stappen in het DHI haartransplantatieproces geïllustreerd.


Hoe verloopt een DHI behandeling?


De DHI methode kan worden onderverdeeld in drie stappen.


Stap 1: Extractie

Stap 1 van DHI haartransplantatie: Folliculaire unit-extractie uit donor gebied met afgerond mesinstrument.

Eerst wordt het hoofdhuid verdoofd met een verdovende crème en vervolgens worden grafts uit het donor gebied (een klein stuk leven weefsel met 1-4 haarzakken) een voor een geëxtraheerd met behulp van een instrument welke kleine puncties maakt om de haarzakken heen (diameter van 0,6-1mm). Nadat de puncties zijn gemaakt worden de grafts verzameld uit het donor gebied.

Stap 2: Voorbereiding


De verzamelde grafts worden gepreserveerd met een specifieke plasma oplossing welke de vitaliteit van de grafts verzekerd. De grafts worden vervolgens onder een microscoop bekeken, gesorteerd, en geladen in de Choi Implanter Pen.

Stap 2 en 3 van DHI haartransplantatie: Extractie van de grafts en voorbehandeling van de grafts voor de DHI haartransplantatie procedure.
Left: Graft extraction Right: Pre-treatment grafts


Stap 3: Implantatie

Stap 4 van DHI haartransplantatie: Implantatie van de graft in het ontvangstgebied met een choi implanter pen.

Met behulp van de Choi Implanter Pen worden de grafts in het

ontvangstgebied geïmplanteerd waarbij er rekening wordt gehouden met de diepte en hoek van de implantatie. Nadat alle grafts zijn geplaatst is de behandeling klaar en ligt de focus op de nazorg, deze is immers minimaal net zo belangrijk!

#ChoiImplanterPen
Hoeft het haar niet geschoren te worden bij een DHI haartransplantatie?


Bij een DHI haartransplantatie is het mogelijk een haartransplantatie te ondergaan zonder uw haar te scheren. Doordat er een Choi Implanter Pen wordt gebruikt hoeven er vooraf geen kanalen geopend de worden voor de implantatie van de grafts, de incisie en implantatie gebeurt namelijk tegelijkertijd. Hierdoor is het mogelijk implantaties te verrichten in het ontvangstgebied zonder het haar te scheren. Ook is het mogelijk donor haren te extraheren zonder het donor gebied te scheren, hierbij worden de haren zorgvuldig verwijderd door middel van follicular unit extractie.

Dit is een optie voor degenen die een haartransplantatie willen ondergaan zonder dat hun dagelijkse leven teveel wordt beïnvloed met het herstelproces, een ideale oplossing dus voor degenen met lang haar!

Let op, ondanks dat het mogelijk is transplantaties te verrichten zonder het haar te scheren betekend dit niet dat dit in elke geval ook gewenst is. Een haartransplantatie zonder te scheren kost meer tijd en geld en er kunnen vaak maar een maximum van 1500 grafts worden getransplanteerd worden per sessie (afhankelijk van of donor gedeelte ook niet geschoren wordt).


Voor- en Nadelen van de DHI haartransplantatie


Voordelen van de DHI methode

  • Meer haardichtheid mogelijk dan FUE (45-60 Grafts per cm² vs 80-90 Grafts cm²)

  • Sneller herstel

  • Meer controle over de hoek en diepte van implantatie

  • Behandeling zonder haar te scheren mogelijk

Nadelen van de DHI methode

  • Het is duurder dan zowel de FUE en FUT methode

  • Het is tijdrovend

  • Haardichtheid donorgebied neemt af (t.o.v. FUT)

  • Geschikt voor minder grote oppervlaktesVoor wie is de DHI methode geschikt?


De DHI haartransplantatie is geschikt voor bijna ieder persoon. Aangezien DHI echter de duurste techniek is en vaak een beperkte dekking biedt in vergelijking met andere technieken, is het wellicht het meest geschikt voor mensen met relatief weinig haaruitval, mensen die hun haar niet willen scheren, of als tweede (of derde) behandeling om meer haardichtheid te creëren.


Wilt u de juiste stap zetten richting uw haartransplantatie, uw zorgcoach van Mediqle helpt u op weg. Ontzorgt, goed geregeld en geheeld gratis van begin tot eind!


Bij Mediqle werken wij samen met de beste chirurgen/klinieken die gebruik maken van de meest geavanceerde technieken, in zowel binnen- als buitenland. Ook heeft u via ons een laagste prijs garantie. Zo bent u ervan verzekerd dat u het mooiste resultaat krijgt tegen de laagste prijs. De Mediqle dienstverlening is overigens voor u compleet GRATIS van begin tot eind voor gecontracteerde klinieken en ziekenhuizen.


Wilt u meer informatie over haartransplantaties, de voor- en nadelen van alle behandelingen, hoe u uw zorgreis kunt starten en hoe u geld kunt besparen met onze handige tips? Zie onze haartransplantatie diensten, en wellicht kunnen we ook u van dienst zijn!#Mediqle

Kliniek dat betaalbare DHI haartransplantaties aanbiedt in Istanbul Turkije.

bottom of page