top of page
  • Writer's pictureDr. Mediqle

Alles wat je moet weten over een haartransplantatie met kroeshaar / afro haar!


Hedendaags komen kroeshaar / afro haartransplantaties steeds vaker voor en is dit een sterk toenemende patiëntengroep. Alleen vragen velen zich af wat de mogelijkheden zijn, want de meeste voorbeelden zijn van stijl of golvend haar. Nu is het tijd om ook afro haar in de schijnwerpers te zetten! In deze blog hebben we het over kroeshaar / afro haar, wat het onderscheidt van andere haartypes en wat de haartransplantatie mogelijkheden er zijn.

Uw behandeling starten? Zie onze haartransplantatie diensten!

Kosten voor afro haartransplantatie in Istanbul, Turkije?

Wat is kroeshaar / afro haar en wat zorgt ervoor dat het krult?


Er zijn voornamelijk twee verschillen tussen stijl en krullend haar. Het eerste verschil is toe te wijden aan de manier waarop de haar is geworteld in de hoofdhuid. Bij stijl haar zit het haar er relatief recht in terwijl bij kroeshaar de haar er meer schuin inzit. Het tweede verschil is dat kroeshaar een andere vorm heeft. Stijl haar is rond/cilindervormig, naarmate het haar meer plat/lintvormig word gaat het meer krullen. Zo zien we dat wanneer we kroeshaar van dichtbij bekijken het meer een lintvorm heeft. Zoals we weten kun je met linten erg mooie krullen maken voor op cadeaus, doordat afro haar een vergelijkbare structuur heeft neigt het zich erg te krullen. Hierdoor is deze lintstructuur ook de oorzaak voor de prachtige volumineuze kroeshaar.


Beste haartransplantie techniek voor afro haar geillustreerd


Welke haarimplantatie / haartransplantatie technieken kunnen worden toegepast op afro haar?


Bij afro haar kunnen alle technieken worden toegepast waaronder de FUE (Sapphire), FUE-CT, DHI FUT en robotic FUE (ARTAS & Neograft) technieken.Wat kost een afro haar haartransplantatie?

Deze mooie haarsoort kom helaas vaak met een iets hogere prijs, vaak gaat dit over ongeveer 10% (zie kostengids). Een kroes / afro haartransplantatie is meer uitdagend vergeleken stijl of golvend haar.

Voorbeeld: doordat de haarzakken schuin geworteld zitten in de hoofdhuid moet er rekening gehouden worden dat bij een FUE extractie de extractie puncties zorgvuldig gemaakt worden (zie FUE techniek). Bij een punctie met een te kleine diameter kan een transsectie van de haarzak ontstaan. Dit zorgt voor een toegevoegde moeilijkheidsgraad en maakt de behandeling meer tijdsintensief, vandaar ook dat er vaak een kleine toeslag in rekening gebracht voor kroeshaar / afro haar. Echter weet een kundige chirurg goed met kroeshaar om te gaan en heeft hij/zij vaardigheden ontwikkeld speciaal voor deze haar type. Hierdoor is het belangrijk om te kiezen voor een haartransplantatie bij een erkende chirurg/kliniek.

Bij Mediqle bent u hiervoor aan het juiste adres wij werken enkel met de beste chirurgen en klinieken waaronder ook klinieken die gespecialiseerd zijn in het behandelen van kroeshaar. Zie onze haartransplantatie diensten!


Goedkope afro haartransplantatie voor mannen en vrouwen in Istanbul.

De conclusie is dat hedendaags de mogelijkheden voor afro haar net zo groot zijn als voor andere haartypes, en in de handen van de juiste chirurg/kliniek de toegevoegde moeilijkheidsgraad van afro haar geen enkel probleem is!Wilt u de juiste stap zetten richting uw haartransplantatie, uw zorgcoach van Mediqle helpt u op weg. Ontzorgt, goed geregeld en geheeld gratis van begin tot eind!


Bij Mediqle werken wij samen met de beste chirurgen/klinieken die gebruik maken van de meest geavanceerde technieken, in zowel binnen- als buitenland. Ook heeft u via ons een laagste prijs garantie. Zo bent u ervan verzekerd dat u het mooiste resultaat krijgt tegen de laagste prijs. De Mediqle dienstverlening is overigens voor u compleet GRATIS van begin tot eind voor gecontracteerde klinieken en ziekenhuizen.


Wilt u meer informatie over haartransplantaties, de voor- en nadelen van alle behandelingen, hoe u uw zorgreis kunt starten en hoe u geld kunt besparen met onze handige tips? Zie onze haartransplantatie diensten!, en wellicht kunnen we ook u van dienst zijn!#Mediqle

De beste afro haartransplantatie kliniek voor kroeshaar in Istanbul Turkije.


bottom of page